بررسی سرفیس لپ تاپ SE بسیار زیبا و دلربا

بررسی سرفیس لپ تاپ SE مایکروسافت: ظاهر زیبا، پردازنده کند

هنگام بررسی یک لپ تاپ ویندوزی زشت، اغلب از آن به‌عنوان وسیله‌ای که شبیه میز و چهارپایه لپ تاپ است، یاد می‌کنم. اگر در اوایل دهه 2000 دانشجو بودید، متوجه منظورم می‌شوید. لپ‌تاپ‌هایی که مدارس در اختیار دانش‌آموزان دبستانی و راهنمایی می‌گذارند، از هر نظر زشت، قدیمی و ترسناک هستند در ادامه با آرتل همراه شوید تا به بررسی سرفیس لپ تاپ SE بپردازیم…

مایکروسافت با معرفی سرفیس لپ تاپ SE که برای آموزش طراحی شده و تنها به مدارس فروخته می‌شود، مسیر متفاوتی را طی می‌کند. سرفیس لپ تاپ SE لپ تاپ جذابی است؛ این دستگاه ظاهرا نسخه‌ای مینیاتوری از سری پرچمدار لپ تاپ های سرفیس است که توسط لوگوی مشخص روی درب و قاب پایینی شناخته می‌شود. این لپ‌تاپ فوق‌العاده سبک است و تنها 1.11 کیلوگرم وزن دارد. برخلاف بسیاری از مدل‌های زشت و سنگین موجود در مدارس، این دستگاه به‌راحتی می‌تواند نظر بزرگسالان را هم به‌سوی خود جلب کند؛ البته اگر تا این حد کند نباشد.

 

برتری‌ها

  • سبک و امضای سرفیس های مایکروسافت
  • سبک و قابل‌حمل
  • قابل تعمیر

کاستی‌ها

  • پردازنده کند سلرون (Celeron)
  • جذب لکه توسط کیبورد سفید رنگ
  • ناکافی بودن ظرفیت باتری برای یک روز درسی

 

از این بحث به‌سادگی عبور نمی‌کنم: این کندترین کامپیوتری است که تاکنون با آن کار کرده‌ام. من در دوران حرفه‌ای‌ام به‌عنوان بررسی‌کننده‌ی سخت‌افزار، انواع کروم بوک، تبلت و لپ تاپ های ویندوزی مقرون به‌صرفه را تست کرده‌ام و واقعا این مدل مانند لاک‌پشت کار می‌کند! من می‌دانم که پردازنده Celeron N4120 اینتل از معدود گزینه‌هایی است که در این بازه قیمت موجود است (قیمت مدلی که من تهیه کرده‌ام 329 دلار است، اما قطعا مدارس برای خرید عمده چانه می‌زنند)، اما به‌هرحال نمی‌توان سرعت پایین آن را نادیده گرفت. زمان زیادی طول می‌کشد تا صفحات بالا بیایند و اندازه‌ی پنجره‌ها برای جایی که می‌خواهم در آن قرار بگیرند، مناسب بشود. جابه‌جایی بین تب های زیادی که معمولا در کروم باز می‌کنم، رنج‌آور بود و تایپ کردن در Google Docs با تاخیر بسیار همراه بود.

با این حال، «کند» یا «آهسته» اصطلاحی نسبی و تا حدودی ذهنی است. احتمالا توقع یک منتقد بزرگسال لپ تاپ که در تمام طول روز در Zoom مشغول کار است، با انتظارات یک دانش‌آموز متوسط کلاس سوم تفاوت‎های زیادی دارد. بنابراین من با چند معلم تماس گرفتم و از آن‌ها پرسیدم دانش‌آموزان دقیقا با کامپیوتر مدارس چه کارهایی می‌کنند و به دستگاهی تا چه حد قدرتمند احتیاج دارند.

ویتنی رانکورت معلم خواندن در یکی از دبستان‌های تگزاس می‌گوید دانش‌آموزان او بسیاری از تکالیف خود را در Google Classroom و چند نرم‌افزار آموزشی دیگر انجام می‌دهند. من نتوانستم این برنامه‌ها را دانلود کنم، زیرا سرفیس لپ تاپ SE به کاربران اجازه نمی‌دهد برای خودشان نرم‌افزار نصب کنند (خوب برای مدارس و عذاب‌آور برای من). رانکورت به آن‌ها اجازه می‌دهد حین کار موسیقی پس‌زمینه پخش کنند و چنانچه زودتر تکالیف‌شان را انجام دادند، بازی‌های ریاضی اجرا کنند یا به کتاب‌های صوتی گوش کنند. شاگردان او معمولا در آن واحد تنها یک کار انجام می‌دهند و نیازی به باز کردن چند برگه (Tab) مختلف ندارند.

برای انجام کارهایی از این دست، سرفیس SE دستگاهی مناسب به‌شمار می‌آید. باز کردن یک تب یا نرم‌افزار اگرچه سرعت آن را تایید نمی‌کند، اما نشان می‌دهد در حد نیاز خوب است. و یک خبر خوب برای دانش‌آموزان: من Prodigy را که یک بازی ریاضی است و بچه‌های رانکورت آن را دوست دارند، تست کردم. بازی به‌خوبی اجرا شد، اگرچه عملکرد من کاملا نشان می‌داد چقدر از آخرین باری که جبر خوانده بودم، گذشته است.

در مورد بچه‌های بزرگ‌تر، من بیش‌تر تردید دارم. معلم بهداشت دبیرستان بریتیش کلمبیا، رابرت پوهاریچ معمولا از شاگردان خود می‌خواهد از لپ‌تاپ‌هایشان برای پژوهش در اینترنت (خواندن مقالات و جست‌وجو در گوگل) استفاده کنند. آن‌ها به‌طور مکرر از ورد مایکروسافت استفاده می‌کنند و گاهی ممکن است تصاویر را در فتوشاپ ویرایش کنند. به‌گفته‌ی پوهاریچ، این دانش‌آموزان در زمان تحقیق، معمولا پنج برگه را در مرورگر خود باز می‌کنند.

فکر می‌کنم باز بودن پنج زبانه به سرفیس اس ئی فشار بیاورد؛ مخصوصا اگر بخواهید کار خود را در مدت زمانی محدود به انجام برسانید. اگر من این سطح از مولتی تسکینگ (انجام چند کار به‌صورت همزمان) را می‌خواستم، ترجیح می‌دادم کروم بوک لنوو Flex 3 را انتخاب کنم (که آن هم به پردازنده سلرون مجهز است) که قبلا روی آن ده‌ها تب کروم را بدون دردسر باز کرده‌ام.

روی سرفیس لپ تاپ SE، نرم‌افزارهای خود مایکروسافت مانند Word و Paint بسیار روان‌تر از سیستم های مبتنی بر مرورگر اجرا می‌شوند. در مقایسه با Word، کروم معمولا چند ثانیه بیش‌تر وقت می‌خواهد تا فایل‌های اسناد را باز یا بارگذاری کند.

لپ تاپ ارزان قیمت مایکروسافت برای برقراری تماس‌های ویدیویی خیلی خوب نیست؛ کاری که گهگاه دانش‌آموزان پوهاریچ انجام می‌دهند. هربار که در Zoom مشغول تماس بودم، یک اعلان دریافت می‌کردم که به سنگین شدن بار روی پردازنده اشاره می‌کرد؛ صدا ناواضح بود و همکاران اغلب می‌گفتند که تصویرم ثابت مانده است.

روش کار من این‌گونه است که وقتی کامپیوتری را بررسی می‌کنم، صرف نظر از توان پایین دستگاه، آن را در زمان تست به‌طور کامل مورد آزمایش قرار می‌دهم؛ گویی قرار است همیشه از آن استفاده کنم. حین بررسی سرفیس لپ تاپ SE ، برای اولین بار مجبور شدم استثنا قائل شوم و چند تماس ویدیویی مهم را روی دستگاه دیگری برقرار کنم؛ چراکه نمی‌توانستم روی عملکرد این Celeron حساب کنم. مسلما دانش‌آموزان به وبکم باکیفیت احتیاج ندارند، اما باید بتوانند گفته‌های معلم خود را واضح و بدون مشکل بشنوند.

بنابراین در بحث عملکرد، نتایج لپ تاپ اقتصادی مایکروسافت نه خیلی خوب است، و نه خیلی بد. در سایر زمینه‌هایی که به‌نظر رانکورت و پوهاریچ مهم هستند نیز نتایج متفاوت است. به‌عنوان مثال: دوام. این مسئله‌ای است که هردو مربی آن را به‌عنوان مهم‌ترین معیار انتخاب لپ تاپ دانش آموزی معرفی کرده‌اند. به هر روی، این کامپیوترها در تمام طول روز، هرروز و توسط تعداد زیادی از دانش‌آموزان مورد استفاده قرار می‌گیرند که طول عمر این دستگاه‌ها برای‌شان چندان اهمیتی ندارد. «آن‌ها باید در برابر به زمین خوردن‌ها و رفتارهای غیرمسئولانه تاب بیاورند» رانکورت که شاگردانش در سر کلاس از کروم بوک استفاده می‌کنند، چنین می‌گوید. «حتی وقتی به آن‌ها یاد می‌دهیم چگونه لپ تاپ را از کلاسی به کلاس دیگر ببرند، باز هم سر خوردن و افتادن دستگاه‌ها اتفاق می‌افتد».

سرفیس SE مقاومت بالایی دارد. من عمدا در طول هفته‌ای که از آن استفاده کردم، خشن بودم؛ آن را به اطراف پرتاب کردم، در کوله‌پشتی کوبیدم و در اطرافش خوردم و نوشیدم. (مایکروسافت متاسفم!). هیچ فرورفتگی یا خراشی مشاهده نمی‌شود.

ضمنا قدردان ویژگی قابل تعمیر بودن سرفیس اس ای هستم که این خصوصیت از طریق هفت پیچ در پایین بدنه میسر شده و دسترسی و باز کردن آن‌ها بسیار آسان است. مایکروسافت اعلام کرده قطعات یدکی را از طریق مراکز خدمات مجاز به فروش می‌رساند و به مدیران آی تی اجازه می‌دهد قطعات را در همان مراکز تعویض کنند؛ به‌جای اینکه مجبور باشید دستگاه‌ها را برای تعمیر به جای دیگری ارسال کنید. این احتمالا مهم‌ترین مزیتی است که سرفیس لپ تاپ SE نسبت به مدل‌های هم‌اندازه‌ی خودش دارد.

اما آن کیبورد سفید. چیزی درباره‌اش نمی‌دانم. بسیار زیباست. اما تنها پس از یک هفته بررسی، چند لکه قابل‌توجه روی آن ظاهر شد. بعید می‌دانم وقتی هرهفته ده‌ها درست آن را لکه‌دار کنند، به‌شکل واضحی کثیف نباشد.

هردو مربی همچنین به عمر باتری اشاره کردند. تمام شدن باتری یک دانش‌آموز در وسط کلاس می‌تواند فاجعه‌آمیز باشد و دستگاهی که چون درست شارژ نشده، سر کلاس مرده به‌نظر می‌رسد، برای معلمان دردسر ایجاد می‌کند. متاسفانه سرفیس لپ تاپ SE یک روز کامل تحصیلی دوام نمی‌آورد. گاهی با یک بار شارژ، بیش از 6 ساعت از آن استفاده می‌کردم؛ اما اغلب باتری آن در حد 5 ساعت و نیم شارژدهی می‌کرد.

در گفت‌وگوهای من با معلمان، چند باری بحث بالا آمدن سیستم نیز مطرح شد. راه‌اندازی یک کلاس درس پر از دانش‌آموز بر روی لپ‌تاپ به‌اندازه‌ی کافی دشوار است؛ چه برسد به اینکه مجبور باشی مدت زیادی منتظر روشن شدن کامپیوترها نیز بمانی. با لپ تاپ های ویندوزی فعلی مدرسه‌ی پوهاریچ (که به‌گفته‌ی او وحشتناک هستند) «وقتی میز را خالی، کامپیوتر را روشن و مشکلات را پیدا می‌کنید، حالا باید آن‌ها را تمیز کنید.» او می‌افزاید: «اگر بتوانید وسیله‌ای داشته باشید که تا حد امکان سریع بارگذاری شود، بسیاری از مشکلات‌مان حل خواهد شد.»

اطمینان دارم سرفیس لپ تاپ SE سریع‌تر از دستگاه‌های کهنه‌ای که پوهاریچ از آن‌ها استفاده می‌کند، بوت می‌شود (بالا می‌آید)، اما سرعت آن من را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد. از زمان خاموش بودن، بیش از 30 ثانیه طول می‌کشد تا سرفیس لپ تاپ SE صفحه ورود به سیستم ویندوز را بالا بیاورد و پس از آن به 15 ثانیه دیگر یا بیش‌تر احتیاج دارد تا به صفحه دسکتاپ برسد. حتی یک کروم بوک اقتصادی یا آیپد قدیمی باید در نصف این زمان راه‌اندازی شود.

اما بزرگ‌ترین مشکلی که من با لپ تاپ سرفیس اس ای دارم، اندازه صفحه نمایش آن است. پوهاریچ و رانکورت، ارزش قابل‌حمل بودن را درک می‌کنند، اما هردو بر این باورند که 11.6 اینچ، بسیار کوچک است. هردوی آن‌ها با دانش‌آموزان دارای اختلالات بینایی یا ناتوانی در یادگیری که نیاز دارند متن پیش روی‌شان خیلی بزرگ باشد، کار کرده‌اند. من دائما مجبور بودم زوم اوت کنم (متن را کوچک کنم) تا محتوای مورد نیازم را ببینم. دستگاهی با این سایز نمایشگر، احتمالا به‌خوبی نیازهای آن دانش‌آموزان را برطرف نمی‌کند. ضمن اینکه رزولوشن صفحه نمایش بسیار پایین است (1366×768).

 

مشخصات فنی سرفیس لپ تاپ SE که مورد بررسی قرار گرفته است:

  • پردازنده: Celeron N4120 اینتل
  • رم: 8 گیگابایت DDR4
  • حافظه داخلی: 128 گیگابایت از نوع eMMC
  • وزن: 1.11 کیلوگرم
  • ابعاد: 17×7.6×0.70 اینچ
  • باتری: 35 وات ساعت
  • صفحه نمایش: 11.6 اینچ از نوع TFT Liquid Crystal Display Module با رزولوشن 1366×768 و نسبت تصویر 16:9
  • دوربین: 1 مگاپیکسل با قابلیت فیلم‌برداری 720p با سرعت 30 فریم بر ثانیه
  • وای‌فای: 11ac (2×2)
  • بلوتوث: 0 LE

 

درنهایت، بحث اصلی در مورد بررسی سرفیس لپ تاپ SE ، مربوط به طراحی و قابلیت تعمیر آن است. لپ تاپ مایکروسافت در مقایسه با لپ‌تاپ‌های قدیمی که در حال حاضر در مدارس مورد استفاده قرار می‌گیرند، بسیار زیباتر به‌نظر می‌رسد و قادر به انجام کاری است که یک دانش‌آموز دبستانی باید به انجام برساند. و من نمی‌خواهم قابل‌تعویض بودن قطعات را دست‌کم بگیرم. این مسئله برای بخش‌های فناوری اطلاعات، اتفاق بزرگی است و چقدر خوب که مایکروسافت خود را به چنین تلاش مهمی برای بهبود قابلیت تعمیر، متعهد می‌داند.

اما در ارزیابی این دستگاه، مشتریان باید دریابند چگونه خواسته‌های مدیران IT خود را با نیازها معلمان و دانش‌آموزان تطبیق دهند. این بررسی ممکن است در هر مدرسه، نتایج متفاوتی داشته باشد. اما هرچه بچه‌ها بزرگ‌تر و با اینترنت بیش‌تر آشنا شوند، فشار بیش‌تری را به پردازنده وارد خواهند کرد. کروم بوک ها و آیپدهایی در بازار موجود هستند که عملکرد سریع‌تری دارند، سریع‌تر آماده به کار می‌شوند و عمر باتری آن‌ها بسیار بیش‌تر است.

در پایان از مدارس می‌خواهم اگر توانش را دارند، پول بیش‌تری را صرف خرید دستگاه‌هایی با نمایشگر بزرگ‌تر و وضوح تصویر بالاتر کنند؛ چرا که ایجاد دسترسی برای همه‌ی دانش‌آموزان، ارزش سرمایه‌گذاری را دارد.

 

برای ادامه دادن، موافقت کنید: سرفیس لپ تاپ SE

همه‌ی دستگاه‌های هوشمند، شرایط و مقرراتی دارند که پیش از استفاده از آن‌ها، باید با این قوانین موافقت کنید؛ منظورمان قراردادی است که هیچ‌کس آن را مطالعه نمی‌کند. خواندن و بررسی تک‌تک این قوانین، برای ما غیرممکن است. اما ما تصمیم گرفتیم در زمان بررسی Surface SE تعداد دفعاتی را که باید دکمه‌ی «agree» را بزنیم تا بتوانیم از دستگاه استفاده کنیم، بشماریم. زیرا این‌ها توافقاتی هستند که اکثر مردم آن‌ها را نمی‌خوانند و نمی‌توانند بر سرشان بحث کنند.

سیاست‌های اجباری که برای استفاده از لپ تاپ مجبورید با آن‌ها موافقت کنید، این‌ها هستند:

  • درخواستی برای منطقه و چارچوب صفحه کلید شما
  • شرایط مجوز نرم افزار مایکروسافت (سیستم عامل ویندوز)
  • اتصال به وای فای
  • وارد شدن با یک اکانت مایکروسافت
  • ساخت PIN

به‌علاوه، دسته‌ای دیگر از قوانین هستند که می‌توانید به‌صورت اختیاری با آن‌ها موافقت کنید:

  • تنظیمات حریم خصوصی شامل موقعیت مکانی (لوکیشن)، Find My Device، داده‌های تشخیصی، طراحی و تایپ و تجربه‌های مناسب
  • بکاپ گرفتن از فایل ها توسط OneDrive
  • ثبت نام در Microsoft 365

این‌ها، 6 توافق اجباری و 7 توافق اختیاری هستند.

 

منبع: theverge

زهرا سلیمی
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.