
سرفیس بوک مایکروسافت در زمان معرفی یک دستگاه کاملا نوآورانه محسوب میشد. طراحی هوشمندانه و قابلیت تبدیل شدن به یک تبلت قدرتمند این دستگاه توجه بسیاری از طرفداران تکنولوژی را به خود جلب کرده است. سرفیس پرو مایکروسافت یک تبلت قدرتمند با قابلیت تبدیل به لپ تاپ است که استفاده از آن را در شرایط مختلف بسیار راحتتر میکند. از سوی دیگر سرفیس بوک یک لپ تاپ جمع و جور با قابلیت تبدیل شدن به یک تبلت ویندوزی است که از صفحه نمایش بزرگتر بهره میبرد. تفاوت سرفیس بوک و سرفیس پرو تنها در طراحی و تفاوتهای ظاهری خلاصه نمیشود. در ادامه قصد داریم به بررسی تفاوتهای این دو محصول مایکروسافت بپردازیم.
تفاوت سرفیس بوک و سرفیس پرو در طراحی
تفاوت سرفیس بوک و سرفیس پرو در بخش طراحی بسیار است. اما با این که هر دو دستگاه از طراحی متفاوتی بهره میبرند، یک هدف را دنبال میکنند. هر دو دستگاه 2 در 1 هستند، به این معنی که میتوان با جدا کردن چیزی از چیز دیگری آنها را از لپ تاپ به تبلت تبدیل کرد. سرفیس پرو سنتیتر از سرفیس بوک عمل میکند. صفحه کلید سرفیس پرو تنها در حد و اندازه یک کیبورد عمل کرده و چیز فراتری ارائه نمیدهد. از سوی دیگر کیبورد سرفیس بوک از قسمت پایه به نمایشگر متصل میشود. با جدا سازی صفحه کلید از سرفیس بوک یک تبلت 13.5 اینچی (نسخه 15 اینچی نیز موجود است) در اختیار دارید. کلیهی قطعات سخت افزاری در قسمت تبلت هر دو دستگاه تعبیه شدهاند. با این تفاوت که سرفیس بوک دارای یک باتری اضافی و پردازنده گرافیکی قابل گسستن در قسمت صفحه کلید میباشد.
تفاوت سرفیس بوک و سرفیس پرو در ساخت بدنه نیز محسوس است. مایکروسافت برای ساخت بدنه سرفیس پرو از آلومینیوم آنودایز استفاده کرده است. در صورتی که بدنه سرفیس بوک از آلیاژ منیزیم ساخته شده است. مقاومت فیزیکی هر دو دستگاه شگفت انگیز است و دچار هیچگونه خمش یا پیچشی نمیشوند. با این وجود سرفیس بوک از طراحی پیچیدهتری برای نگه داشتن نمایشگر نسبتا سنگین خود بهره میبرد. از این رو به نظر میرسد سرفیس پرو در طولانی مدت کمتر مستعد خرابی لولا باشد. همچنین در طراحی ظاهری سرفیس پرو نوعی پایه نگهدارنده به صورت هوشمندانه تعبیه شده است که قرار گیری دستگاه را بر روی سطوح تسهیل میکند. در صورتی که سرفیس بوک فاقد پایه مجزا است و در مقایسه با سرفیس پرو کمی بی دست و پا به نظر میرسد.
بدنه سرفیس بوک از آلیاژ منیزیم ساخته شده که مقاومت فیزیکی شگفت انگیزی دارد.
تفاوت سرفیس بوک و سرفیس پرو از نظر ابعاد
سرفیس پرو تنها 9.39 میلیمتر ضخامت دارد و وزن آن برابر با 889 گرم است. البته به همراه صفحه کلید کمی بر ضخامت و وزن آن نیز افزوده میشود. اما باز هم وزن و ابعاد جمع و جورتری نسبت به سرفیس بوک دارد. از سوی دیگر ضخامت سرفیس بوک بدون احتساب صفحه کلید 12.9 میلیمتر و به همراه صفحه کلید به 22.86 میلیمتر افزایش مییابد. وزن این دستگاه همراه با کیبورد 1.53 کیلوگرم میباشد که در مقایسه با سرفیس پرو تقریبا دو برابر است.
پورتها و اتصالات
تفاوت سرفیس بوک و سرفیس پرو در بخش پورتهای اتصال به اوج خود میرسد. سرفیس پرو دارای دو پورت USB-C از نوع Thunderbolt 4، یک پورت Surface Connect، یک جک 3.5 میلیمتری صدا و درگاه کارت خوان microSD است. در سمت دیگر سرفیس بوک به دو درگاه USB-A 3.1 Gen 2، یک درگاه USB-C 3.1 Gen 2، یک پورت Surface Connect، یک عدد جک 3.5 میلیمتری صدا و یک کارت خوان SD مجهز شده است. گفتنیست سرفیس بوک فاقد پورت Thunderbolt 4 میباشد.
تفاوت عملکرد سرفیس بوک و سرفیس پرو
تفاوت سرفیس بوک و سرفیس پرو در بخش پردازنده بسیار زیاد است. سرفیس پرو در دو نسخه Core i7 و Core i5 نسل یازدهم اینتل ارائه میشود. این در حالیست که سرفیس بوک از پردازندههای نسل دهم اینتل Core i7 و Core i5 بهره میبرد. سرفیس پرو در تستهای انجام شده با Handbrake و Geekbench عملکرد به مراتب بهتری نسبت به سرفیس بوک دارد. اگرچه سرفیس بوک دارای یک تراشه گرافیکی قدرتمند Nvidia GeForce GTX 1650 Max-Q است که عملکرد بسیار سریعتری نسبت به گرافیک Intel Iris Xe در پردازشهای گرافیکی از خود نشان میدهد.
سرفیس پرو از نسل یازدهم اینتل و سرفیس بوک از پردازندههای نسل دهم اینتل بهره میبرد.
تفاوت نمایشگر سرفیس بوک و سرفیس پرو
تفاوت سرفیس بوک و سرفیس پرو در بخش نمایشگر چندان زیاد نیست. مایکروسافت همیشه محصولات سرفیس را به صفحه نمایشهای بسیار با کیفیتی مجهز میکند. از این رو سرفیس پرو به 17 13 اینچی نوع IPS با وضوح 1920×2880 پیکسل و میزان روشنایی 409 نیت و نرخ تازه سازی تصویر 120 هرتز مجهز شده است. از سوی دیگر سرفیس بوک از صفحه نمایش 13.5 اینچی IPS با وضوح 2000×3000 پیکسل و میزان روشنایی 409 نیت و نرخ تازه سازی تصویر 60 هرتز برخوردار است. شاید میزان روشنایی نمایشگر سرفیس بوک بیشتر باشد اما کنتراست سرفیس پرو به مراتب بیشتر است. همچنین به طبع نمایشگر 120 هرتزی سرفیس پرو نسبت به نمایشگر 60 هرتزی سرفیس بوک تصاویر روانتری را به ارمغان میآورد.
تفاوت سرفیس بوک و سرفیس پرو در قابلیت حمل
بدون شک سرفیس پرو دستگاه قابل حملتری است. این دستگاه ضخامت کمتری دارد و وزن آن به مراتب کمتر از سرفیس بوک است. اما تفاوت سرفیس بوک و سرفیس پرو در بحث میزان شارژدهی قابل توجه است. سرفیس بوک به باتری 75.3 وات ساعت مجهز شده است. در صورتی که سرفیس پرو دارای باتری 51.5 وات ساعتی میباشد. اگرچه در عمل تفاوت چندانی در میزان شارژدهی این دو دستگاه وجود ندارد. در تست انجام شده سرفیس بوک به تنهایی 5 ساعت و به احتساب باتری موجود در صفحه کلید 13.5 ساعت دوام آورد. این درحالیست که سرفیس پرو تنها 11 ساعت استفاده مداوم ما را همراهی کرد.
سرفیس پرو در مقایسه با سرفیس بوک دستگاه قابل حملتری است.
جمع بندی
اگر به دنبال یک تبلت خوب هستید ما سرفیس پرو را به شما پیشنهاد میدهیم. اما اگر به دنبال یک لپ تاپ قدرتمند با قابلیت تبدیل شدن به تبلت هستید به سراغ سرفیس بوک بروید. اگرچه سرفیس پرو به پردازنده نسل 11 و پورت Thunderbolt 4 مجهز شده اما فاقد پردازنده گرافیکی مجزا است. سرفیس پرو در نسخه Core i5، رم 8 گیگابایت و حافظه SSD 128 گیگابایت در حدود 1100 دلار قیمت دارد. قیمت این دستگاه در نسخه قدرتمند Core i7، رم 32 گیگابایت و حافظه SSD 1 ترابایتی به 2599 دلار میرسد.
این در حالی است که سرفیس بوک با پردازنده Core i5، رم 8 گیگابایت، حافظه SSD 256 گیگابایت و بدون پردازنده گرافیکی مجزا قیمتی برابر با 1600 دلار دارد، که در مقایسه با نسخه پایه سرفیس پرو اصلا به صرفه نیست. اما در نسخه قدرتمند سرفیس بوک با پردازنده Core i7، رم 32 گیگابایت، حافظه 1 ترابایت و پردازنده گرافیکی GeForce GTX 1650 Max-Q با قیمت 2700 دلار مناسبتر از سرفیس پرو است.
منبع: digitaltrends