
سرفیس پن، قلمی است که کمپانی مایکروسافت، آن را برای خانواده بزرگ و رو به گسترش سرفیس، طراحی و عرضه کرده است. مدل های مختلفی از قلم های سرفیس (Surface Pen) وجود دارند که در سال 2012 برای اولین مدل سرفیس و تا جدیدترین مدل آن، که سرفیس پرو ایکس است، در سال 2020، به منظور توسعه توانایی، طراحی شده اند. بنابراین قبل از هر چیز دیگری، بهتر است کمی با نسل های قلم سرفیس آشنا شویم. زیرا همه این قلم ها یکسان نیستند و به شکل های مختلفی ساخته شده اند. در نتیجه اشاره به این تاریخچه از اهمیت زیادی برخوردار است.
هر یک از این قلم ها، از ویژگی های متفاوتی نیز برخوردار هستند. اگر به دنبال خرید یک قلم سرفیس دست دوم و یا جدید هستید، پیشنهاد میشود خلاصه ای از انواع این قلم ها را در این مقاله مطالعه فرمائید.
قلم سرفیس نسل اول (First Gen Surface Pen):
این قلم از فناوری Wacom بهره میبرد. به همین دلیل، دیگر در اکثر مدل های جدید سرفیس (سرفیس پرو 3 و جدیدتر) پشتیبانی نمیشود. این قلم فقط در سرفیس پرو 1 و سرفیس پرو 2، قابل استفاده است. قلم سرفیس نسل اول دارای یک دکمه بزرگ در قسمت راست بدنه است و از طراحی پلاستیکی به رنگ سیاه بهره میبرد. به همین علت میتوان آن را متمایز از بقیه در نظر گرفت.
قلم سرفیس نسل دوم (Second Gen Surface Pen):
قلم های نسل دوم از تکنولوژی N-Trig بهره میبرند. ( ان-تریگ در واقع رقیب واکوم بشمار میآید.)
تکنولوژی ان-تریگ در تمامی دستگاه های مدرن سرفیس استفاده شده است. به همین دلیل، قلم های سرفیس نسل دوم در سرفیس پرو 3 و مدل های بعد از آن، قابل استفاده هستند. این نوع قلم ها، از 1024 نقطه فشار پشتیبانی میکنند و بوسیله بلوتوث به سرفیس متصل میشوند. دارای یک نگهدارنده در کاور سرفیس هستند. قلم های نسل دوم بوسیله باتری AAAA شارژ میشوند. دارای یک دکمه پاک کن پلاستیکی هستند که بعنوان پاک کن واقعی کاربرد ندارند.
قلم سرفیس نسل سوم (Third Gen Surface Pen):
این قلم ها نیز مانند قلم های سرفیس نسل دوم، از تکنولوژی N-Trig بهره میبرند. کمپانی مایکروسافت، این قلم ها را همراه سرفیس پرو 4، معرفی کرده است. قلم های نسل سوم در تمامی مدل های جدید سرفیس قابل استفاده هستند. ویژگی ای که این قلم ها را از سایرین متمایز میکند، وجود یک دکمه در کنار آن ها است. دارای یک پاک کن پلاستیکی هستند که در قسمت بالای آن ها تعبیه شده و به دلیل ساختار مغناطیسی میتوانند به قسمت کناری سرفیس بچسبند. برای شارژ کردن این قلم ها از باتری AAAA میتوانید استفاده کنید.
قلم سرفیس نسل چهارم (Forth Gen Surface Pen):
این قلم ها بعنوان پیچیده ترین قلم ها محسوب میشوند. از تکنولوژی N-Trig بهره میبرند. قلم های نسل چهارم با نسل پنجم سرفیس پرو، معرفی شده اند. این قلم ها را بعنوان قلم پیش فرض سرفیس پرو 5، 6 و 7 بحساب میآورند. قلم های نسل چهارم دارای 4096 سطح از نقاط فشار هستند. رنگ های مختلف آن ها دلیل تمایزشان از سایرین است. نگهدارنده در کنار این قلم ها تعبیه نشده است. یک دکمه در کناره آن ها تعبیه شده است که کاربرد های مختلفی دارد. بعنوان مثال اگر بر روی آن تک کلیک کنیم، گزینه OneNote باز میشود، با دوبار کلیک بر روی این دکمه، میتوانید از صفحه اسکرین شات بگیرید و اگر دکمه را فشار داده و آن را نگه دارید کورتانا (Cortana) را راه اندازی میکند. با استفاده از باتری AAAA شارژ میشوند.
قلم اسلیم سرفیس (Surface Slim Pen):
کمپانی مایکروسافت همزمان با معرفی سرفیس گو 2، سرفیس پرو 8، سرفیس 2 Duo و سرفیس لپتاپ استودیو، قلم اسلیم سرفیس را نیز معرفی کرد.
مدرن ترین قلم مایکروسافت، قلم اسلیم سرفیس است. طراحی این قلم متفاوت از قلم های قبلی است. باریک تر و دارای بدنه ای سبک تر است. نوک تیز این قلم امکان کج شدن فوق العاده دقیق را فراهم میکند و همچنین حس دقیق تر و سریع تری هنگام نوشتن دارد. قلم اسلیم با برنامه های زیادی، از جمله برنامه فتوشاپ سازگاری خوبی دارد. قلم اسلیم نیازی به شارژ شدن توسط باتری AAAA ندارد زیرا دارای محفظه شارژ USB-C است. و یا میتوان آن را از طریق Type Cover در سرفیس پرو ایکس شارژ نمود.