تاریخچه ایرپاد اپل و سیر تکامل آن

تاریخچه ایرپاد اپل

ایرپاد اپل برای نخستین بار در تاریخ 7 سپتامبر 2016 به همراه آیفون 7 معرفی شد. ایرپاد در واقع همان هندزفری اپل بود که به صورت بی‌سیم عرضه می‌شد. این هدفون‌های بی‌سیم تنها در مدت 2 سال به یکی از محبوب‌ترین گجت‌های اپل بدل شدند و بسیاری از شرکت‌های معتبر و پیشرو در عرصه تجهیزات صوتی به تقلید از ایرپاد، محصولاتی را روانه بازار کردند. در این فرصت قصد داریم به سیر تکامل و تاریخچه ایرپاد اپل بپردازیم و از نخستین تا آخرین مدل آن را مورد بررسی قرار دهیم.

 

سیر تکامل ایرپاد اپل از نظر طراحی و مشخصات ظاهری

به طور کلی محصولات اپل در تمام نسل‌ها از زبان طراحی مشابه و یکسانی برخوردار هستند. برای مثال گوشی‌های آیفون از ابتدا تا جدیدترین مدل ظاهری مشابه دارند و تنها تحت الزامات سخت‌افزاری جدید، دچار تغییرات جزئی می‌شوند. این رویکرد بر اساس تفکر استیو جابز که اعتقاد داشت “زمانی که بهترین طرح را در اختیار داریم، چه نیازی به تغییر است؟” شکل گرفت و تا امروز مبنای اصلی طراحی محصولات اپل بوده است. تاریخچه ایرپادها، همین رویکرد در طراحی ایرپاد اپل را نشان می‌دهد و با گذشت 3 نسل، تغییرات بسیار جزئی در سیر تکامل ایرپاد صورت گرفته است. این هدفون‌ها به میکروفون‌هایی برای دریافت امواج صوتی برای مکالمات و حذف صداهای مزاحم در محیط اطراف مجهز شده‌اند. همچنین برای پاسخ به تماس‌ها و یا رد آنها از حسگرهای لمسی استفاده شده است.

 

تاریخچه ایرپاد اپل، نسل اول

اپل در رویدار 7 سپتامبر 2016 با دست پر حاضر شد و علاوه بر آیفون 7 و سری دوم ساعت هوشمند اپل، نخستین ایرپاد را معرفی کرد. در ابتدا قرار بود نخستین هدفون اپل در اواخر ماه اکتبر معرفی شود، اما تاریخ انتشار آن بنا به دلایلی به تعویق افتاد. در هر حال در 13 دسامبر 2016، پیش فروش ایرپاد اپل 1 آغاز گردید و یک هفته بعد، یعنی 20 دسامبر همان سال عرضه سراسری آن آغاز شد.

ایرپاد نسل اول به بلوتوث نسخه 4.2 و پردازنده اختصاصی Apple W1 SoC مجهز شده بود. این هدفون با تمام دستگاه‌های اپل که به سیستم‌عامل‌های iOS 10، macOS Sierra و watchOS 3 یا نسخه‌های جدیدتر مجهز بودند سازگاری داشت. علاوه بر این به عنوان یک هدفون بلوتوث به هر دستگاهی که دارای بلوتوث 4.0 یا جدیدتر را پشتیبانی می‌کرد، مانند لپتاپ‌های ویندوزی و گوشی‌های اندرویدی، متصل می‌شد. هر گوشی ایرپاد 1 دارای 2 عدد میکروفون، یکی به سمت بیرون و دیگری در پایین ساقه، می‌باشد. هر گوشی 4.0 گرم و محفظه شارژ آن 38 گرم وزن دارد. باتری ایرپاد 1 با یک بار شارژ تا 5 ساعت پخش موسیقی دوام می‌آورد. با استفاده از محفظه شارژ، می‌توان این زمان را به 24 ساعت افزایش داد.

 

تاریخچه ایرپاد اپل

ایرپاد نسل اول

 

تاریخچه ایرپاد اپل، نسل دوم

اپل نسل دوم ایرپاد را با 3 سال تاخیر، در 20 مارس 2019 معرفی کرد. ظاهر آن کاملا مشابه با نسلی قبلی بود، اما ویژگی‌های آن بروز شده بودند. ایرپاد 2 به پردازنده H1 و بلوتوث 5 مجهز شده و طبق ادعای اپل زمان مکالمه آن 50٪ افزایش یافته است. همچنین به لطف پردازنده جدید H1 قابلیت دستیار صوتی سیری و اتصال سریع‌تر به آیفون نیز به آن افزوده شده است. از آنجا که ظاهر ایرپاد 2 با نسل قبلی تفاوتی ندارد، می‌توان آن را با محفظه شارژ نسل اول شارژ نمود. اگرچه محفظه شارژ جدید به امکان شارژ بی‌سیم مجهز شده که از شارژرهای Qi پشتیبانی می‌کند.

همچنین چراغ وضعیت شارژ که در ایرپاد 1 درون کیس قرار داشت به بیرون منتقل شده و بر روی بدنه جای گرفته است. همچنین اپل برای بهبود تجربه کاربری و صرفه‌جویی در مصرف باتری از حسگر مجاورتی برای قطع و پخش موسیقی استفاده کرده است. زمانی که ایرپاد درون گوش قرار می‌گیرد آماده به کار می‌شود و چنانچه به هنگام پخش موسیقی یا فیلم آن را از گوش خارج کنید، پخش پخش موسیقی یا فیلم را متوقف می‌کند. این قابلیت به طور کلی بسیار مفید بود، اما با قرار دادن ایرپاد در جیب، کیف یا هر محفظه دیگری دچار خطا و اشتباه می‌شد.

 

تاریخچه ایرپاد اپل

ایرپاد نسل دوم

 

تاریخچه ایرپاد اپل، نسل سوم

اپل ایرپاد 3 در تاریخ 18 اکتبر 2021 معرفی شد. برخلاف نسل قبلی ایرپاد جدید دارای ساقه‌های مشابه با ایرپاد پرو است. همچنین از صدای فضایی و Dolby Atmos پشتیبانی می‌کند و دارای استاندارد IPX4 به معنای مقاومت در برابر پاشش آب و تعریق است. علاوه بر این موارد به حسگری برای تشخیص پوست مجهز شده تا زمانی که از گوش خارج می‌شود پخش موسیقی را متوقف کند. این حسگر جایگزین حسگر مجاورتی نسل پیشین شده که عملکرد دقیقی نداشت. کیس ایرپاد 3 نیز از شارژر MagSafe پشتیبانی می‌کند که عمر باتری را تا 6 ساعت پخش موسیقی مداوم افزایش داده است. با استفاده از کیس شارژ این زمان به 30 ساعت می‌رسد.

 

تاریخچه ایرپاد اپل

ایرپاد نسل سوم

 

منبع: en.wikipedia

کلیدواژه : اپلایرپاد
علی ابراهیم پور
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.